5 redenen om vintage meubels te kopen.

Vintage meubelen zijn al tijden enorm populair. De vintage woontrends zijn niet weg te denken uit het tijdsbeeld van nu. Er worden veel nieuwe meubels uitgebracht die zijn geïnspireerd op de vintage trends van de jaren '60, '70 of '80. Maar waarom zou je deze meubels nieuw kopen als je ze ook echt vintage kan kopen? Wij geven je 5 redenen om voor ‘tweedehands’ vintage meubels te kiezen.

Duurzaam

We leven in een consumptiemaatschappij, waarin we snel door willen naar het volgende. We hoeven niet uit te leggen dat niet alleen het produceren van bijvoorbeeld een nieuwe bank, maar ook het verbranden van de oude, enorm veel energie en materiaal verbruikt. Daarnaast zijn de vintage meubels die zijn vervaardigd in de mid-century periode doorgaans als ze goed onderhouden zijn een heel stuk levensbestendiger dan de meeste meubels van nu. Daarom knappen wij de meubels met veel liefde en vakwerk op, als dat nodig is. Zo kunnen ze een heel volgend leven weer mee!

Goedkoper

Vintage meubelen aanschaffen kan soms best een investering zijn. Maar als je het vergelijkt met gloednieuwe meubels van dergelijke kwaliteit valt dat verschil eigenlijk best wel mee. Daarnaast gaan deze vintage items vaak een levenlang mee en hebben ze als voordeel dat ze vaak waardevast zijn, of zelfs alleen maar meer waard worden!

Uniek

Vintage meubels zijn vaak uniek. Er is gelukkig nog veel te vinden maar veel meubels uit de jaren ‘60 en ’70 zijn simpelweg bij het grofvuil gezet doordat volgende generaties het zagen als ‘oude meuk’ Of ze zijn zo slecht onderhouden dat ze niet meer te redden vielen. Dat maakt alle vintage schatten die we voor onze klanten uitzoeken uniek, er zullen maar weinig andere mensen zijn die zo’nzelfde vintage kast, stoel, of bank in huis hebben! Dus heb jij in onze webshop eindelijk zo'n uniek vintage item gevonden waar je al een tijd naar op zoek was? Wacht niet te lang met aanschaffen, want er zijn er waarschijnlijk maar weinig van!

Direct leverbaar

Bij de aanschaf van nieuwe meubels is het tegenwoordig helemaal niet vreemd als je diverse maanden moet wachten op je nieuwe item. Heb jij een vintage pronkstuk gevonden waar je helemaal verliefd op bent geworden? Hij kan volgende week al bij jou in de woonkamer staan!

Meubels met een verhaal

Bij het inkopen van vintage meubels horen wij heel vaak de verhalen die aan zo’n vintage bank of vintage tafel vast zitten. Dat straalt zo’n meubel ook wel een beetje uit. Daarnaast combeert vintage super goed met moderne meubels. Zo kun je meubels en accessoires uit diverse tijdperiodes combineren om helemaal jouw eigen stijl in je huis te maken! Zo geef je je huis precies dat beetje karakter en sfeer wat er vaak ontbreekt als je je huis inricht met enkel nieuwe meubels. 

Wat klanten zeggen over Charmig:

"De kast staat top, wij zijn er erg blij mee en heel erg bedankt voor de super service!!! "

"Snelle communicatie gehad over een dressoir, goed verpakt voor het transport. Blij mee! "

" Mijn spiegel was zeer goed verpakt en kwam overeen met foto's en omschrijving"

"Super blij met mijn nieuwe stoelen, ze zijn echt in super mooie staat! "

Nieuwsbrief

Graag als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste items én exclusieve kortingen ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
© 2021 - 2023 Charmig | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel