Algemene voorwaarden | Vintage meubels en accessoires
Icon Verzending Wit
Gratis verzending in NL en BE vanaf € 100,-
Icon Uniek Wit
Ieder item is uniek
Icon Duurzaam Wit
Duurzaam
Icon Verzending Wit
Gratis verzending in NL en BE vanaf € 100,-
Icon Internationaal Wit
Internationale levering

Algemene voorwaarden

Artikel 1 - Definities
1. Herroeping = retourneren of terugbrengen
2. Bedenktijd= de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht.

Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer
Charmig
Buurtlaan West 15a
3905 JL Veenendaal
info@charmig.nl
Extra info:
KvK-nummer: 74033468
Btw-nummer: NL859750528B01

Artikel 3 - Het aanbod
1. Alle artikelen zijn tweedehands. Dit houdt in dat ieder product gebruikssporen bevat. Soms heel weinig, soms wat meer. Bij ieder artikel dat online te koop wordt aangeboden of op Marktplaats wordt de conditie duidelijk aangegeven in de omschrijving van het artikel.
2. In de omschrijving staat zo nauwkeurig mogelijk beschreven hoe het product er uitziet. Bekijk vooral ook de foto`s van het product. Heeft het product gebruikssporen dan zijn deze duidelijk op de foto`s te zien. Laat het ons weten als je product in het echt niet helemaal is zoals je had verwacht.
3. Alle afbeeldingen, specificaties gegevens in ons aanbod zijn indicatie en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.
4. Afbeeldingen bij de producten zijn waarheidsgetrouwe weergave van de artikelen. We kunnen niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de echte kleuren van de producten.

Artikel 4 - De overeenkomst
1. Deze overeenkomst geldt op het moment dat jij een product daadwerkelijk hebt betaald.
2. Bij Charmig kun je altijd veilig betalen in de webshop. We werken met Ideal.
3. Als je je product krijgt geleverd of komt afhalen dan zorgen we ervoor dat je weet waar je terecht kunt als je vragen hebt of wilt retourneren.

Artikel 5 - Herroepingsrecht
Wil je je gekochte Charmig artikel terugbrengen? Geen probleem. Tot 14 dagen nadat je het hebt gekocht, kun je het product retourneren. Je krijgt je aankoopbedrag volledig retour, mits het artikel in dezelfde staat verkeert zoals je het bij ons kocht. Eventuele verzend- of transportkosten kunnen we niet vergoeden, wanneer je gebruik hebt gemaakt van onze gratis bezorgservice zijn we genoodzaakt €95,- in mindering te brengen op het verschuldigde orderbedrag.
Wanneer je gebruik hebt gemaakt van onze gratis verzendservice zijn we genoodzaakt €6,95 in mindering te brengen op het verschuldigde orderbedrag.

- Dit herroepingsrecht is niet van toepassing op producten die in opdracht zijn aangepast, opnieuw gestoffeerd, gerestaureerd e.d.

-Het herroepingsrecht is ook niet van toepassing voor bestellingen vanuit het buitenland.

-Producten die zijn afgeprijsd kunnen niet worden geretourneerd.

-Het recht om een product binnen veertien dagen te retourneren vervalt als de klant kiest voor het afhalen van een product of als de klant het product bestelt na het bezichtigen van het product.

Artikel 6 - Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd
1. Uitproberen mag altijd natuurlijk. Ga wel zorgvuldig met het product om. Test het zoals je ook in een winkel zou doen.
2. Gebruik je het product zodanig dat het niet meer in die staat is zoals jij ons kocht, dan kan het zijn dat je je aankoopbedrag niet of maar gedeeltelijk terug krijgt.

Artikel 7 - Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en kosten daarvan
Hoe werkt het retourneren. Indien je het wilt opsturen mag dit bij voorkeur in in dezelfde veilige verpakking verstuurd worden waarin je het artikel hebt ontvangen. Geef aan dat je een artikel retour stuurt via info@charmig.nl

Verzenden mag naar:
Charmig
Buurtlaan West 15A
3905 JL Veenendaal

Terugzendingskosten zijn voor de rekening van de consument.
Natuurlijk mag je het artikel ook langsbrengen.

Artikel 8- De prijs
1. De prijs die zichtbaar is in de winkel is gewoon de prijs die jij voor het artikel betaalt.
2. Omdat het om gebruikte artikelen gaat zit er geen BTW op de producten
3. Deze prijs is zonder bezorgkosten.

Bezorgen is mogelijk! We bezorgen in heel Nederland (excl de Waddeneilanden) GRATIS bij bestellingen boven €100,- Bezorgen voor artikelen onder €100,- kost €95,- Ook verzenden met PostNL voor bestellingen boven €100,- zijn gratis. Verzenden van producten die met de post kunnen worden verzonden onder de €100,- kost €6,95.

Transport naar het buitenland is uiteraard ook mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op voor de mogelijkheden.

Artikel 9 - Nakoming overeenkomst
1. Alle producten die we verkopen zijn vintage of in ieder geval tweedehands. Ze zijn niet nieuw, maar wel in zo`n staat dat ze prima voor een tweede leven kunnen doorgaan. Zie artikel 4 voor meer informatie.
2. Op de artikelen geven we geen garantie. Mocht er binnen afzienbare tijd, iets niet goed zijn met het artikel. Laat het ons weten, dan kunnen we samen tot een oplossing komen.

Artikel 10 - Levering en uitvoering
1. Wanneer je een artikel hebt besteld dan zullen wij deze zo snel mogelijk bezorgen. Kleinere artikelen worden bezorgd met een pakketservice. Grotere artikelen kunnen op afspraak worden bezorgd. Hiervoor kunnen we samen een datum en tijd overeenkomen.

Artikel 11 – Betaling en reserveringen
1. Artikelen worden niet gereserveerd. Na betaling, is je bestelling pas definitief en is het artikel van jou.
3. Klopt iets niet in de betaalgegevens, laat het ons dan weten (info@charmig.nl)

Artikel 12 - Klachtenregeling
1. Natuurlijk hopen we dat je ten alle tijden tevreden en blij bent met je aankoop. Mocht je een klacht hebben, dan wil ik deze graag voor je oplossen.
2. Stuur ons een email met daarin het probleem zo volledig en duidelijk mogelijk omschreven.
3. Uiterlijk binnen 5 werkdagen krijg je een reactie op je klacht. We laten je weten hoe ik dit nu voor je kan oplossen of ik laat je weten hoeveel tijd ik nodig heb om je probleem later op te kunnen lossen.
4. Mochten we na 4 weken niet tot een oplossing komen, dan mag je de klacht voorleggen bij de geschillenregeling. Natuurlijk hopen we dat het nooit nodig is.

Artikel 13 - Geschillen
Op deze voorwaarden is het Nederlands recht van toepassing.

Artikel 14 - Aanvullende of afwijkende bepalingen
1. Tot slot: alle foto`s zijn gemaakt door Charmig. De foto`s mag je gebruiken en dupliceren, maar wel fijn om de naam, Charmig, even erbij te vermelden.
2. De algemene voorwaarden van de webshop kunnen van tijd tot tijd worden aangepast. Koper dient deze algemene voorwaarden altijd te raadplegen alvorens koper van deze webshop gebruik maakt. Op aanvraag kunnen deze algemene voorwaarden per mail aan koper worden verzonden.

Stars Shadow

Ieder item is uniek

Al onze items zijn pre-loved en uniek en met veel zorg en liefde door ons gerestaureerd.

Leaf Shadow

Duurzaam

Ieder vintage meubelstuk heeft een ander verleden, maar wordt altijd vakkundig door ons behandeld zodat deze weer een tweede leven krijgt.

Truck Shadow

Gratis verzending

Gratis bezorgen en verzenden binnen Nederland en België vanaf €100,-.

World Shadow

Internationale levering

Wij verzenden ook naar het buitenland. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Reviews

Marleen

“De kast staat top, wij zijn er erg blij mee en heel erg bedankt voor de super service!!! “

Ron

“Via de website bij Charmig een meubel gezien dat aan onze wensen voldeed. We kozen ervoor om het meubel ongezien te kopen. Hoewel duidelijke foto,s, blijft een aankoop waar je eerst geld overmaakt voor een gebruikt meubel lastig. Het meubel werd binnen een paar dagen, keurig verpakt tegen de weersinvloeden door Brenger koeriers afgeleverd en op zijn plaats gezet ( b.grond).
Het meubel ziet er in werkelijkheid nog veel mooier uit dan op de foto’s. Het is echt een kwaliteitsmeubel en we zijn er erg blij mee.
Manouk en Tjeerd, bedankt.”

Andre

“Ten eerste heel blij met onze stoelen en het lampje. Allemaal snel geleverd, in uitstekende staat, goede en vriendelijke communicatie.”

Sil

“I bought beautiful table and chairs, they were perfectly restored and upholstered. I could see them live at their workshop and I completed the purchase online on their site which was very handy. They were quickly delivered and packed to perfection.
Thank you! I love the look of my dining room now.”

Victor

Charmig heeft een gevarieerd aanbod van mooie vintagemeubels. Ze worden mooi gepresenteerd op de site. We zijn blij met de Deense ladekast. De kast voldoet helemaal aan de beschrijvingen en foto’s. Wat opvalt is de snelle, vriendelijke en zorgvuldige communicatie. Het transport was eveneens goed geregeld. Na een paar dagen ontvingen we ons meubel goed verpakt. Vanuit Zuid Limburg ligt de winkel niet om de hoek, maar Charmig staat zeker op ons lijstje als we weer een mooi item zoeken.

Katja & Michiel

We hebben twee design stoelen bij Charmig gekocht. Deze waren keurig en vakkundig gerestaureerd. Zeer vriendelijke hulp en fijne communicatie van c.q. met Tjeerd gedurende het aankoop- en restauratie proces. Aanrader!

Eric

Zo, dressoir (na 20 jaar) eruit en nieuw vintage wandmeubel erin. Pracht ontwerp. Afkomstig uit Kopenhagen, gekocht bij Manouk/Charmig. Fijn bedrijf met mooie spullen en topservice. Blij mee!

Ooui User Avatar Ooui User Avatar Ooui User Avatar Ooui User Avatar Ooui User Avatar Ooui User Avatar Ooui User Avatar